Μια αξέχαστη εμπειρία η 12η Γιορτή Μανιταριού στη Δαδιά

Με στόχο τη διάδοση της Μανιταροφιλίας και της Μανιταρογνωσίας, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, ο Σύλλογος “Ακρίτας Δαδιάς” με την στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Σουφλίου διοργάνωσε μια επιτυχημένη διήμερη γιορτή προκειμένου να ανακαλύψουμε τον μυστηριώδη και μαγικό κόσμο των μανιταριών μέσα από σεμινάρια και εξορμήσεις στη φύση!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου το όμορφο χωριό της Δαδιάς συγκέντρωσε πλήθος κόσμου όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να συνδυάσουν την εξόρμηση στην εξοχή, με την ενημέρωση για τα μανιτάρια την καλλιέργεια και ανεύρεσή τους, αλλά και να γευτούν εκλεκτά εδέσματα.

Θεαματική ήταν η παρασκευή σ΄ ένα τεράστιο μαγειρικό σκεύος του νοστιμότατου «μανιταροκριθαρότου» από το γνωστό σεφ Φώτη Παρασκευαΐδη που ήρθε από τα Γρεβενά να ομορφύνει την γιορτή. Αλλά και οι γυναίκες του Συλλόγου Μανιταριών από τα Γρεβενά απογείωσαν τις αισθήσεις μας με τα μανιταροπιτάκια τους τα οποία παρασκεύαζαν σε πραγματικό χρόνο και έγιναν ανάρπαστα!

Ο καλός καιρός συμμάχησε ώστε να σημειωθεί το αδιαχώρητο και έτσι επισκέπτες απ’ όλη την Θράκη συμμετείχαν στην διαδραστική αυτή γιορτή και απόλαυσαν γεύσεις, προμηθεύτηκαν έλαια μανιταριών, ζυμαρικά και βαζάκια με κομποστοποιημένα μανιτάρια ή αποξηραμένα, και απόλαυσαν μουσικές ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την τελευταία ημέρα της γιορτής καθώς και σχετικό video με στιγμιότυπα από την όμορφη αυτή εκδήλωση

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 7/11/2022}