Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ξανθιωτών για το επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών

«Χαμός» στα ΚΕΠ του Δήμου Ξάνθης, από την πρώτη ημέρα υποβολής των αιτήσεων

Από την πρώτη ημέρα της έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων – που θα διαρκέσει έως και τις 30 Οκτωβρίου – υπήρξε έντονο ενδιαφέρον των Ξανθιωτών για το επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών, που διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • 600 ‎€ το χρόνο, αν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 3.000 ‎€
  • 300 ‎€ το χρόνο, αν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κυμαίνεται μεταξύ 3.000,01 ‎€ και 4.700 ‎€

Για την διαδικασία που ακολουθείται, η οποία δύναται να διεκπεραιωθεί μέσω ΚΕΠ αλλά και ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ (μεμονωμένα από τον κάθε δικαιούχο) μίλησαν στην «Θ» ο Διευθυντής των ΚΕΠ Δήμου Ξάνθης (Σμύρνη 3) κ. Αργύρης Ζολώτας καθώς και ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης.

Επιπλέον, την άποψή του για τις θετικές επιπτώσεις στην αγορά από το εν λόγω επίδομα αλλά και μετά την ευχάριστη είδηση που μετέφερε η «Θ» σχετικά με τις εξελίξεις για την ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ προκαταβολή της ΠΑΜΘ, εξέφρασε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου.

Αναλυτικότερα ο κ. Ζολώτας εξήγησε στην «Θ» ότι:

Οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται στα ΚΕΠ Δήμου Ξάνθης. Βέβαια το επίδομα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια. Υπάρχουν κάποια όρια στο εισόδημα για να είσαι δικαιούχος. Από εκεί και πέρα, χρειάζονται κάποια δικαιολογητικά, για τα οποία έχουμε κάνει και τις σχετικές αναρτήσεις και επειδή είναι χρονοβόρα η διαδικασία, εξυπηρετούμε με ραντεβού. Η προθεσμία ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου και η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου. Κατόπιν θα γίνει ο σχετικός έλεγχος από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ για να δουν ποιοι θα το λάβουν και ποιοι όχι. Μας βγάζει σε πρώτη φάση, αν εγκρίνεται – και θα προχωρήσει – ή αν απορρίπτεται, οπότε και ενημερώνουμε σχετικά τον πολίτη. Είναι δύο οι κατηγορίες του επιδόματος, δηλαδή 600 ή 300 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα. Βεβαίως την εν λόγω διαδικασία μπορεί να την προχωρήσει και κάποιος ενδιαφερόμενος μόνος του, μέσα από την εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ, διαφορετικά μπορεί να προσέλθει στα ΚΕΠ. Όποιος επιθυμεί να κάνει την αίτηση στα ΚΕΠ, θα πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά, για να τον ενημερώσουμε σχετικά με τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσει (ανάλογα με την περίπτωση) και να κλείσει ραντεβού. Έπειτα θα γίνει η αίτηση και θα δούμε αν εγκρίνεται ή όχι. Κοιτούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο με ραντεβού ώστε να αποφευχθεί και ο συνωστισμός αλλά και για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το κοινό και για άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν σχέση με το εν λόγω επίδομα.

Τέλος από χθες, Δευτέρα, υπάρχει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στα ΚΕΠ του Δήμου Ξάνθης (και απόγευμα).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά: 

Ταυτότητα δικαιούχου/ Α.Φ.Μ. /Α.Μ.Κ.Α. /ΙΒΑΝ Τράπεζας /E-mail /Αριθμό κινητού τηλεφώνου/ Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας /Βεβαίωση επιμέλειας τέκνων εφόσον υπάρχει διαζύγιο

Διαβάστε εδώ και τις δηλώσεις των κ.κ. Φανουράκη και Μίλκογλου:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 7/9/2021}