Κ. Διονυσόπουλος: Στη Δράμα ήδη οι πρώτες συνδέσεις Φυσικού Αερίου, ακολουθεί η Ξάνθη

Εγκαινιάζεται μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, το γραφείο της ΔΕΔΑ στην Ξάνθη – «Ρολάρει» η ανάπτυξη δικτύων – Απομένει στους καταναλωτές να προχωρήσουν στην εσωτερική εγκατάσταση, σημειώνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην «Θ», ο Συντονιστής Δ/ντης Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΔΕΔΑ

 Ικανοποιητική, χαρακτηρίζει την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στην Ξάνθη, μιλώντας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην «Θ» ο Συντονιστής  Διευθυντής  Επιχειρησιακής Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΔΕΔΑ κ. Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος, ο οποίος μιλά παράλληλα για τις αιτήσεις των Ξανθιωτών καταναλωτών, εξηγώντας ότι για να γίνουν οι συνδέσεις και να ανοίξει η «βάνα» για ένα σπίτι, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η εσωτερική εγκατάσταση.

Ο ίδιος ενημερώνει ότι αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, τα εγκαίνια του γραφείου της ΔΕΔΑ στην Ξάνθη, ενώ αναφέρεται και στην όχληση από τα έργα, χαρακτηρίζοντας δίκαιο το παράπονο των πολιτών, εξηγώντας ωστόσο ότι η ασφαλτόστρωση γίνεται πιο μαζικά, σε σχέση με την εγκατάσταση του αγωγού και την αποκατάσταση, που γίνονται τμηματικά.

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ – ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Αναλυτικότερα ο κ. Διονυσόπουλος επισήμανε στην «Θ» ότι:

Το έργο έχει ξεκινήσει και εκτελείται κανονικά σε Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη. Σίγουρα είναι  η αρχή και τα συνεργεία πηγαίνουν με έναν ρυθμό, αλλά πάντα ο ρυθμός αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Έχουν γίνει κάποιες συνδέσεις στην Δράμα και θα γίνουν και άλλες. Έχουμε πάρει περίπου 200 αιτήματα και εκτελούμε κανονικά και το αντίστοιχο θα γίνει και στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη. Έχουμε ξεκινήσει και στην Καβάλα.

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ – ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σε ερώτηση της «Θ» για το αν θα υπάρχουν νοικοκυριά στην Ξάνθη που φέτος θα προλάβουν να επωφεληθούν του φυσικού αερίου, ο ίδιος απαντά:

Για να πάρει Φυσικό Αέριο ένα νοικοκυριό, δεν αρκούν μόνο οι δικές μας εργασίες. Το να βάλουμε δηλαδή το δίκτυο και να βάλουμε και τις συνδέσεις. Θα πρέπει και το ίδιο το νοικοκυριό να κάνει την εσωτερική εγκατάσταση. Είχε γίνει μια ημερίδα με το ΤΕΕ Θράκης και της Ανατ. Μακεδονίας, κατά την οποία αναλωθήκαμε περισσότερο σε αυτά τα θέματα και στο πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους μηχανικούς εκεί, για να διευκολύνουμε τους καταναλωτές σε ο,τι αφορά στις εσωτερικές εγκαταστάσεις γιατί πράγματι είναι ένα θέμα οι εσωτερικές εγκαταστάσεις, λόγω του ότι είναι κάτι καινούριο (όχι επειδή υπάρχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία).

Πρόκειται απλά για κάτι καινούριο, το οποίο η τοπική αγορά δεν το έχει αφομοιώσει ακόμη. Το αντιμετωπίζουμε σε κάθε πόλη που πηγαίνουμε και δημιουργούμε εξ’ αρχής δίκτυο, οπότε δεν είναι κάτι που με ανησυχεί. Ήταν πολύ συνεργάσιμοι οι συνάδελφοι και στα δύο Τεχνικά Επιμελητήρια.

Τα αιτήματα που έχουμε εμείς όμως, τα θέτουμε προς υλοποίηση.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ – ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟ – ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ

Αναφορικά με το έργο στην Ξάνθη αλλά και τα αιτήματα των Ξανθιωτών, ο ίδιος υπογράμμισε ότι:

Πηγαίνει ικανοποιητικά η ανάπτυξη δικτύων. Είναι σε έναν καλό βαθμό. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αναφορικά με τα αιτήματα – σύμφωνα με την αναφορά που έλαβα την περασμένη Παρασκευή – υπάρχουν και στην Ξάνθη και στην Δράμα. Πάντα βέβαια θα θέλαμε παραπάνω. Συνδέσεις υπάρχουν κάποιες μόνον στην Δράμα – όπως προανέφερα – που «ενεργοποιήθηκε» και λίγο πιο πριν από την Ξάνθη, αλλά αυτό εμάς δεν μας ενοχλεί. Και τις δυο πόλεις τις βλέπουμε μαζί. Είναι μια η σύμβαση και «τρέχουν» μαζί. Άρα υπάρχουν και αιτήματα και θα κατασκευαστούν.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΔΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Αναφορικά με την λειτουργία γραφείου της ΔΕΔΑ στην Ξάνθη – όπως είχε προαναγγείλει κατά την τελευταία του επίσκεψη στην πόλη μας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας – ο κ. Διονυσόπουλος εξήγησε ότι:

Έχει κατασκευαστεί και τα εγκαίνια θα γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα. Ισχύουν αυτά που σας είπε ο κ. Τσάκας, κατά την επίσκεψή του στο επιμελητήριο. Αν δεν είναι αυτήν την εβδομάδα, θα είναι την επόμενη. Πάντως τα γραφεία είναι έτοιμα και θα λειτουργήσουν ώστε να μπορούν να κατευθύνουν και να διευκολύνουν τον κόσμο, για αιτήματα σύνδεσης και ο,τιδήποτε άλλο χρειάζονται από την εταιρεία μας.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ

Επιπλέον ο ίδιος κάλεσε τους Ξανθιώτες: Να κάνουν τις αιτήσεις τους. Βλέπουν ότι τα δίκτυα κατασκευάζονται και εξελίσσονται και είναι ευκαιρία να μπορέσουν αν θέλουν να κάνουν το αίτημα για την σύνδεσή τους με το φυσικό αέριο.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ 

Τέλος, σε ο,τι αφορά την αποκατάσταση του οδοστρώματος, ο κ. Διονυσόπουλος σημείωσε ότι:

Η αποκατάσταση γίνεται μετά την εγκατάσταση του αγωγού. Αυτό που γίνεται μαζικά και λίγο πιο μετά, είναι η ασφαλτόστρωση, διότι καταλαβαίνετε ότι πρέπει να γίνει σε ένα μεγάλο κομμάτι του δικτύου και δεν γίνεται όταν βρέχει (διότι αλλιώς δεν «πιάνει» η άσφαλτος. Θα ξηλωθεί και θα έχουμε χειρότερα). Άρα πράγματι – όχι μόνο στο φυσικό αέριο αλλά σε όλα τα δίκτυα – η ασφαλτόστρωση είναι το τελευταίο που γίνεται, όχι όμως ότι το αμελούμε. Απλά οι Ξανθιώτες θα το δουν να γίνεται μαζικά για πολύ μεγάλο μήκος δικτύου. Ενώ η εγκατάσταση γίνεται κομμάτι κομμάτι, σκάβουμε, βάζουμε τον σωλήνα, αποκαθιστούμε (δεν αφήνουμε «χαντάκι»), η άσφαλτος πέφτει μια και καλή, για μεγάλο κομμάτι του δικτύου. Η άσφαλτος, έχει και κάποια άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά και δεν έχει να κάνει μόνον με εμάς. Όποια εταιρεία κοινής ωφέλειας κάνει δίκτυα, αντιμετωπίζει πάντα έτσι την άσφαλτο. Το σημαντικό είναι να μην μένει πάρα πολύ μεγάλο μήκος δικτύου «ανοικτό» και να μπορεί να γίνεται. Αυτό που κοιτούμε είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση για τους κατοίκους.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 30/11/2021}