Κομοτηναίοι μαθητές κατασκευάζουν ηλιακό σταθμό φόρτισης

Εκμεταλλεύονται τις δεξιότητές τους και την ηλιακή ενέργεια

Όσα θεωρητικά και πρακτικά μαθαίνουν στο σχολείο τους, βάζουν σε εφαρμογή αυτές τις ημέρες μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Κομοτηνής, που κατασκευάζουν ηλιακό σταθμό φόρτισης στην αυλή του σχολείου τους!

Την ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία, γνωστοποίησε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κομοτηνής που λειτουργεί στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα με το 1ο ΕΠΑΛ. «Η τεχνολογία χτυπά και πάλι στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Η εκμετάλλευση της ηλιακής ακτινοβολίας και η μετατροπή του σε ηλεκτρικό ρεύμα είναι σήμερα δυνατή μέσω της Φωτοβολταϊκής Τεχνολογίας», σημειώνεται στο κείμενο, το οποίο αναφέρει επίσης όλα τα κάτωθι:

«Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα γύρω μας αλλάζουν. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό έχει να κάνει με τον αυξανόμενο ρυθμό της τεχνολογίας, τις νέες εφευρέσεις, τις νέες επινοήσεις. Συνέπεια όλων αυτών είναι η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος σκέφτεται και πράττει. Έτσι ενεργεί με μεγαλύτερη αυτονομία, πιο γρήγορα και με νέα θεμέλια αποδοτικότητας. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε και να μεταδώσουμε στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Η συνεργασία της ειδικότητας των ηλεκτρονικών και αυτής των μηχανολόγων θα ολοκληρώσει σε λίγες μέρες έναν ηλιακό σταθμό φόρτισης και νοιώθουμε περήφανοι ακούγοντας τους μαθητές μας να λένε: “Αν ήξεραν στην Κομοτηνή τι γνώσεις παρέχει το σχολείο αυτό, όλοι οι Κομοτηναίοι θα είχαν γραφτεί σε κάποιο τμήμα του”».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 12/6/2021}