Κομοτηνή: Πάνω από 1.000 άτομα χόρεψαν ζωναράδικο στην πλατεία Ειρήνης

Μικροί και μεγάλοι πιάστηκαν χέρι-χέρι και έζησαν μια μοναδική εμπειρία στο κέντρο της πόλης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση “Κομοτηνή, όλη η πόλη ένας κύκλος” με την συμμετοχή να είναι πολύ μεγάλη, καθώς χόρεψαν πάνω από 1.000 άτομα! Μικροί και μεγάλοι όλων των ηλικιών πιάστηκαν χέρι-χέρι και σχημάτισαν έναν μεγάλο κύκλο περιμετρικά της πλατείας Ειρήνης και χόρεψαν ζωναράδικο.

Υπό τους ήχους της γκάιντας σήμερα 13/11 γράφτηκε μια αξέχαστη σελίδα στην πολιτιστική ιστορία της πόλης, καθώς για πρώτη φορά συμμετέχουν τόσο πολλά άτομα σε ζωναράδικο στην πλατεία μας, ενώ σίγουρα και πανελλαδικά είναι ένας από τους μεγαλύτερους ζωναράδικους που έχουν στηθεί. Πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία, πολίτες και μικρά παιδιά σχημάτισαν τον κύκλο και λίγο μετά τις 11:00 άρχισαν να χορεύουν με την ψυχή τους.

Η όλη εκδήλωση έγινε μέσω του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής που συμμετείχε στο πρόγραμμα Tale of X Cities που διοργανώνει το Goethe-Institut Thessaloniki, σε συνεργασία με την ArtBOX Creative Arts Management. Στον μεγάλο ομολογουμένως αυτό χορό συμμετείχαν Σύλλογοι από όλη τη Ροδόπη και όλοι με το χαμόγελο στα χείλια, χόρεψαν, τραγούδησαν και έδειξαν ότι: “Όλη η πόλη ένας κύκλος”.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Νότης Χαραλαμπίδης ευχαρίστησε άπαντες για την συμμετοχή και σημείωσε ότι ο πολιτισμός αποτελεί ένα σημαντικό “κύτταρο” όχι μόνο της Κομοτηνής, αλλά ολόκληρης της Ροδόπης.

Στο τέλος της εκδήλωσης με τη βοήθεια drone όλοι οι συμμετέχοντες βγήκαν μια αναμνηστική φωτογραφία, κουνώντας πορτοκαλί φουλάρια που υποδείκνυαν ότι συμμετείχαν στην εκδήλωση. Μετά το πέρας του χορού που κράτησε περίπου μισή ώρα, τοποθετήθηκε στην πλατεία Ειρήνης “χαλί” από λάβαρα που ζωγράφισαν μαθητές της Κομοτηνής για την συγκεκριμένη εκδήλωση και φυσικά όλα είχαν το “άρωμα” της πόλη μας.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 13/11/2022}