Κομοτηνή: Δεν θα έρθουν οι φοιτητές Νομικής για το χειμερινό εξάμηνο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομική Σχολή

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγη ώρα η Νομική Σχολή, σύμφωνα με την οποία «αφού έλαβε υπ’ όψιν την έκτακτη κατάσταση πανδημίας», η Συνέλευση της Σχολής αποφάσισε «ομόφωνα τη διεξαγωγή των μαθημάτων του προπτυχιακού προγράμματος εξ αποστάσεως».

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δύνανται τα τμήματα Τριτοβάθμιας να κάνουν δια ζώσης διδασκαλία των φοιτητών, με τη βασική προϋπόθεση όμως ότι υπάρχουν μέχρι 50 φοιτητές ανά αίθουσα διδασκαλίας, τηρουμένων των αποστάσεων. Με δεδομένο ότι το Τμήμα Νομικής «παίρνει» κάθε χρόνο περισσότερους από 400 φοιτητές, θεωρήθηκε αδύνατο από τη Συνέλευση του Τμήματος, να γίνει διαχωρισμός σε τουλάχιστον 8 γκρουπ φοιτητών, επομένως προκρίθηκε ως καλύτερη η λύση της εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Επί της ουσίας των πραγμάτων, η απόφαση της Νομικής σημαίνει ότι οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν θα έρθουν στην πόλη νωρίτερα από τον Φεβρουάριο, εάν το εαρινό εξάμηνο διεξαχθεί δια ζώσης. Επίσης, όσοι ήδη φοιτούν στη Νομική, το πιθανότερο να παραμείνουν στις πόλεις τους.

Το περασμένο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του Πρυτανικού Συμβουλίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής –παρουσία και παραγωγικών φορέων του τόπου- κατά την οποία συζητήθηκε αναλυτικά το καθεστώς λειτουργίας των τμημάτων. Μολονότι τότε η τοπική κοινωνία «πανηγύριζε», θεωρώντας πως ο κύβος ερρίφθη και οι φοιτητές θα έρθουν στην πόλη, ο «Χ» φιλοξένησε αναλυτικό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «πόσοι φοιτητές τελικά θα έρθουν στην Κομοτηνή;» βάζοντας επί τάπητος τα πραγματικά δεδομένα (διαβάστε το εδώ).

Εξ αποστάσεως και στο Παρευξεινίων

Εξ αποστάσεως θα γίνουν τα μαθήματα και στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, σύμφωνα με αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις κι από τα υπόλοιπα Τμήματα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 24/9/2020}