Η Κομοτηνή μάζεψε μικρούς αναρριχητές από όλη την Β. Ελλάδα

Ο υπεύθυνος του τμήματος αναρρίχησης του ΕΟΣ Κομοτηνής Αρχοντής Εξακοϊδης δηλώνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην Κομοτηνή και είναι ενθουσιασμένος για την πίστα αναρρίχησης που θα δημιουργηθεί στο Πανθρακικό Στάδιο

Η Κομοτηνή με απόλυτη επιτυχία φιλοξένησε μικρές και μικρούς αναρριχητές από όλη σχεδόν της Βόρεια Ελλάδα την Κυριακή 06/02 σε αγώνες γνωριμίας που διοργάνωσε. Οι αγώνες έλαβαν χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής-2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής και πραγματικά η ανταπόκριση ήταν παραπάνω από θερμή, καθώς περίπου 80 αθλητές έλαβαν μέρος στους συγκεκριμένους αγώνες. 

Οι αγώνες ήταν γνωριμίας με το άθλημα της αναρρίχησης που πλέον είναι Ολυμπιακό άθλημα και αποτελούσε μια πετυχημένη προσπάθεια του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής να φέρει σε επαφή την τοπική κοινωνία με την αναρρίχηση.

Από την Κατερίνη μέχρι και τον Έβρο μικροί και μεγάλοι αναρριχητές έλαβαν μέρος και όπως εξήγησε ο προπονητής και υπεύθυνος του τμήματος αναρρίχησης του ΕΟΣ Κομοτηνής Αρχοντής Εξακοϊδης «είναι για πρώτη φορά διασυλλογικοί open αγώνες που σημαίνει ότι οι αθλητές δεν βαθμολογούνται. Στους αγώνες open μπορούν να λάβουν μέρος όλοι ακόμα και αυτοί που δεν έχουν αθλητικό δελτίο και θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους. Υπάρχει μια μεγάλη προσέλευση, καθώς έχουμε φτάσει τους 80 αθλητές» είπε αναλυτικά. Να σημειωθεί ότι δεν έγιναν απονομές μεταλλίων λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Ο κος Εξακοϊδης σημείωσε πως από την πλευρά του ΕΟΣ Κομοτηνής «γίνεται μια προσπάθεια από τον Σύλλογο να αναδειχθεί το άθλημα που έχει γίνει Ολυμπιακό και για αυτό τον λόγο αναλάβαμε μια τέτοια διοργάνωση».

Ενδιαφέρον στην Κομοτηνή και αναμονή για την πίστα αναρρίχησης στον Πανθρακικό Στάδιο 

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ενδιαφέρον για την αναρρίχηση στην Κομοτηνή απάντησε θετικά ενημερώνοντας πως «τα αγωνιστικά παιδικά τμήματα έχουν 40 αθλητές». 

Αναφερόμενος στην ίδρυση πίστας αγωνιστικής αναρρίχησης στο Πανθρακικό Στάδιο της Κομοτηνής αρχικά ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο για την συμβολή του και τόνισε πως πρόκειται για μια πίστα διεθνών προδιαγραφών. «Πιστεύουμε ότι θα μοναδική για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα προσφέρει μεγάλη ανάπτυξη στον αθλητικό τουρισμό και γενικότερα στην περιοχή. Αυτή η πίστα είναι ένα όνειρο χρόνων και όσο πιο σύντομα κατασκευαστεί, τόσο πιο σύντομα θα βοηθήσει εμάς και την τοπική κοινωνία να γνωρίσει την αναρρίχηση» κατάληξε ο κος Εξακοϊδης. 

Εις την μνήμη του Ερμή Θεοφάνη Θεοχαρόπουλου

Να σημειωθεί πως οι αγώνες έγιναν στην μνήμη του αδικοχαμένου αγαπημένου αθλητή αγωνιστικής αναρρίχησης, Ερμή Θεοφάνη Θεοχαρόπουλου, ως ελάχιστη ένδειξη της αγάπης προς αυτόν και την οικογένειά του. Ο 21χρονος το πρωί της Κυριακής 30/01 ξεκίνησε να κάνει ορειβατικό σκι στα Τζουμέρκα και λίγο αργότερα χάθηκε.

Ο νεαρός εγκλωβίστηκε όταν έπεσε σε γκρεμό από ύψος 300 μέτρων με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του που οδήγησε τελικά στον θάνατό του.

Για τη διάσωσή του είχαν σπεύσει ειδικά κλιμάκια της ΕΜΑΚ, ενώ από αέρος επιχειρούσε και ένα ελικόπτερο για να τον παραλάβει και να τον διακομίσει σε νοσοκομείο, καθώς έχρηζε άμεσης ιατρικής παρακολούθησης και χειρουργείων.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 8/2/2022}