Ευχάριστα νέα για τους ερασιτέχνες ψαράδες της Αλεξανδρούπολης

Ευχάριστα είναι τα νέα τελικά για τους ερασιτέχνες ψαράδες της Αλεξανδρούπολης καθώς πλέον θα μπορούν να ψαρεύουν στο λιμάνι της πόλης.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Νομού Έβρου και ο νεοσύστατος Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων από την ακτή, συναντήθηκαν σήμερα ημέρα Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον CEO κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου με σκοπό τον προσδιορισμό θέσεων ερασιτεχνικής αλιείας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μεταξύ άλλων και έπειτα από γόνιμη και παραγωγική συζήτηση, με σαφήνεια ο ΟΛΑ διατύπωσε τη θέση του μετά από το σχετικό αίτημα των παραπάνω σωματείων, πως δεν έχουν καμία αντίρρηση να επιτρέπεται η αλιεία με πετονιά ή καλάμι (εξαιρουμένης της σαλαγκιάς) στη Νοτιο-Ανατολική πλευρά της προβλήτας Ν.Ο.Α.

Να υπενθυμίσουμε πως οι ερασιτέχνες ψαράδες είχαν πραγματοποιήσει στις 20 Φεβρουαρίου 2022 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της πόλης για την απόφαση που είχε βγάλει το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, πριν μερικούς μήνες, να μην επιτρέπεται στο εξής η αλιεία σε όλους τους χώρους του λιμανιού.

Συγκεκριμένα ο Ο. Λ. Α., στο έγγραφό του με θέμα τα «μέτρα τήρησης ασφάλειας και αποφυγής ατυχημάτων», επικαλούνταν την «ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα». Στην απόφαση που είχε εκδοθεί αναφερόταν ότι απαγορεύεται κάθε μορφή αλιείας από τη στεριά ή πάνω από σκάφη, με οποιοδήποτε αλιευτικό εργαλείο, γύρω από τον Ναυταθλητικό Όμιλο, στον λιμενίσκο μικρών σκαφών ή στον εμπορικό λιμένα, από την είσοδό του μέχρι τις εκβολές του χειμάρρου Μαΐστρου.

Για τους παραβάτες προβλέπονταν διοικητικές κυρώσεις, που θα επιβάλλονταν από τη λιμενική αρχή, σύμφωνα με τη νομοθεσία. 

Τέλος καλό όλα καλά για τους ερασιτέχνες ψαράδες της Αλεξανδρούπολης!

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 31/3/2022}