Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα για τους Σέρβους πολίτες από το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου (6π.μ.) προκάλεσε αναταράξεις και προβλήματα, καθώς βρήκε πολλούς Σέρβους στον δρόμο για την Ελλάδα.

Αρκετοί ήταν αυτοί που έμαθαν για το κλείσιμο των συνόρων όταν ήταν καθ’ οδόν για τη χώρα μας, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που το άκουσαν τη στιγμή που βρίσκονταν έξω από την πύλη εισόδου στην Ελλάδα!

Αυτό είχε ως  αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα, καθώς εγκλωβίστηκαν πολλοί Σέρβοι τουρίστες που είχαν μεταβεί στο συνοριακό σταθμό τη νύχτα, προκειμένου να προλάβουν να περάσουν στην Ελλάδα πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση για τους Σέρβους στις 6 το πρωί.

Τελικά αποφασίστηκε να ανοίξουν ξανά για λίγη ώρα τα σύνορα για τους Σέρβους, ώστε να περάσουν όσοι περίμεναν εκεί από το βράδυ.

Από την πλευρά του ΥΠΕΞ της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 6/7/2020}