Δύο μαθητές του Ωδείου Αλεξανδρούπολης έδειξαν το ταλέντο τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σημαντικές ήταν οι διακρίσεις που πέτυχαν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης  στον 8ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα, που πραγματοποιήθηκε στις 15 & 16 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Αποστολίδης και ο Τιμόθεος Τσιγούρωφ της Σχολής Πιάνου Τάξη κας Βιολέττας Γρηγοριάδου, οι οποίοι συμμετείχαν στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών απέσπασαν Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, στον οποίον συμμετέχουν πολλοί ταλαντούχοι νέοι μουσικοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, διοργανώνεται από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας (ΣΑΙΕΚΑ).

Αφιερώνεται με σεβασμό στη μνήμη της αξέχαστης σολίστ και πολύτιμης παιδαγωγού Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, που για πολλά χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, το οποίο και λάμπρυνε τόσο με την παρουσία της όσο και με τις αστείρευτες γνώσεις της. Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαγωνισμού είναι ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 20/4/2021}