Δήμος Ξάνθης: Εκδήλωση ενημέρωσης για το Περιβάλλον και τη Φιλοζωία

Ο Δήμος Ξάνθης διοργανώνει γιορτή ενημέρωσης για το Περιβάλλον και τη Φιλοζωία, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 1:30 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενημέρωσης και εφαρμογής της ελληνικής, «έξυπνης» πατέντας «No Kaka» που έχει υιοθετήσει ο Δήμος Ξάνθης, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, προσφέροντας εντελώς δωρεάν στους κηδεμόνες των τετράποδων του Δήμου μας, χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης, για την απομάκρυνση των περιττωμάτων των σκύλων από τους δημόσιους χώρους.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ειδικά κουτιά με τα ανακυκλώσιμα φαρασάκια -τα οποία ουσιαστικά καταργούν την πλαστική σακούλα- έχουν τοποθετηθεί σε 15 κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα: στην Πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείο), Βλαχοπούλου (Αρχοντικό), Βλαχοπούλου (Τέρμα), Συνοικισμός Χρύσας (περίπατος), Κυψέλη (Παιδική Χαρά), Εθελοντή Αιμοδότη, Πλατεία – Παλιές Εργατικές Κατοικίες, Νεάπολη, Αμοιρίδιο – Γήπεδο έναντι, Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κωνσταντίνου και Ελένης (παρκάκι), Λιμνίο (έναντι Γηπέδου Α.Ο. Ξάνθης), Παπάκια – Μονοπάτι, Κιμμέρια – Κοινότητα, Εύμοιρο – Κοινότητα, Σταυρούπολη – Κοινότητα.

Η γιορτή που αναβλήθηκε τους προηγούμενους μήνες λόγω των απαγορεύσεων της πανδημίας Covid19, θα περιλαμβάνει διάφορα χάπενινγκς, όπως ζωγραφική για τους μικρούς συνδημότες μας, προσφορά διάφορων δώρων και φυτών για τα παιδιά και τους ενήλικες, λιχουδιές για τους τετράποδους φίλους μας, αλλά και ενημέρωση για τις στειρώσεις, το τσιπάρισμα των τετράποδων καθώς και τη σχέση των πολιτών με τα αδέσποτα,  αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 13/10/2022}