Γεμάτη παιδικές φωνές η 8η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Κομοτηνή

Στόχος να αναδειχθούν τα δικαιώματα των παιδιών, δηλώνει η πρόεδρος της ΧΕΝ Κομοτηνής Αν. Μακρίδου

Γέμισε παιδικές φωνές η 8η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην πλατεία ΧΕΝ με την συμμετοχή της ΧΕΝ Κομοτηνής, βιβλιοπωλείων της πόλης, του ΚΔΑΠ Δήμου Κομοτηνής και της ειδικότητας «βοηθός βρεφονηπιοκόμων» του ΙΕΚ ΔΥΠΑ.

Στόχος ήταν να αναδειχθούν τα δικαιώματα των παιδιών και να γνωρίσουν τον κόσμο του βιβλίου όπως είπε στον «Χ» η Άννα Μακρίδου πρόεδρος της ΧΕΝ Κομοτηνής. «Ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα δικαιώματα του παιδιού μέσα από αυτή τη δράση μας, γιατί θεωρούμε ότι μέσω της σύνδεσης των παιδιών με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου, έχουμε τη δυνατότητα να προάγουμε βασικά δικαιώματα των παιδιών, όπως είναι της πληροφόρησης, της συμμετοχής στο παιχνίδι και της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η ίδια αναγνώρισε ότι χωρίς την συμμετοχή των βιβλιοπωλείων, του ΚΔΑΠ Δήμου Κομοτηνής και του ΙΕΚ ΔΥΠΑ, τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Συμμετείχαν τα βιβλιοπωλεία, Βαφειάδης, Book Stop, Δημοκρίτειο και Παιδεία, ενώ το ΚΔΑΠ έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να ζωγραφίσουν και να κατασκευάσουν, ενώ οι μαθήτριες της ειδικότητας «βοηθός βρεφονηπιοκόμων» συνέβαλλαν σε παιχνίδι ανακύκλωσης παίζοντας με τα παιδιά.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Θανάση Φανφάνη, 14/6/2023}