Ανακοινώσεις Πέτσα: Τι ανακοίνωσε για σχολεία & για τα μέτρα της Πρωτοχρονιάς

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην πρώτη μετά τα Χριστούγεννα εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προσεκτικά. Εντός της εβδομάδας το πλαίσιο θα τεθεί στη συνάντηση της υπουργού Παιδείας, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία… Πώς θα ανοίξουν και αν θα αφορούν όλες τις βαθμίδες ταυτόχρονα θα το δούμε μετά τις συνεννοήσεις της υπουργού με τους ειδικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα λάβουμε 429.000 δόσεις μέχρι τέλους Ιανουαρίου και από τις 6 Ιανουαρίου αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της Moderna και των λοιπών εταιρειών. Ελπίζουμε γρήγορα σε εγκρίσεις για όλα τα εμβόλια για να επιταχύνουμε το ρυθμό του εμβολιασμού από το Φεβρουάριο (…) ό,τι ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρώπης θα ισχύσει και για την Ελλάδα.

Τα μέτρα την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια δεν πρόκειται να χαλαρώσουν ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η επιδείνωση μπορεί να επέλθει άμεσα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή την Πρωτοχρονιά» προειδοποίησε.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 28/12/2020}