Έκκληση από την Ιερά Μητρόπολη για την διάσωση του ιστορικού Ναού της Χώρας Σαμοθράκης

Βοήθεια ζητάει η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης για την διάσωση του ιστορικού Ναού της Χώρας Σαμοθράκης.

Ακολουθεί σχετικό Δελτίο τύπου:

Σε ομογενείς και φίλους της Σαμοθράκης. Ο Ναός της Χώρας αποτελεί τον χώρο μέσα στον οποίον συνέβησαν τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του νησιού από την σφαγή του 1821 μέχρι την δοξολογία της απελευθέρωσης του το 1912. Είναι ο ναός μέσα στον οποίον φυλάσσονται τα λείψανα των Πέντε Αγίων Νεομαρτύρων και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Κρημνιώτισσας.

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως έχει ξεκινήσει την αναπαλαίωση του Ναού ο οποίος κινδυνεύει σοβαρά υπό το βάρος των χρόνων. Με την αξιοποίηση της περιουσίας του Ναού κατέστη δυνατή η αποκατάσταση μόνον του βόρειου και ανατολικού τοίχου.

Υπολείπεται όμως η αποκατάσταση του ανατολικού και νότιου τοίχου.

Για τον λόγο αυτό ο Μητροπολίτης † Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος απευθύνεται σε όλους εμάς Σαμόθρακες ομογενείς και φίλους για να συνδράμουμε με τον οβολό μας στην διάσωση του μνημείου.

Την οποιαδήποτε οικονομική μας βοήθεια καλούμαστε να καταθέσουμε στον παρακάτω λογαριασμό που έχει ανοίξει για τον σκοπό αυτό.

Αριθμός Λογαριασμού Τραπέζης ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR4801711860006186030020179

Για την διαχείριση του λογαριασμού η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως έχει συγκροτήσει Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Αρχιμανδρίτη Ματθαίο Λενούδια.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η έκκληση για την διάσωση του μνημείου θα βρει ανταπόκριση στα μέλη της Ομάδας μας με οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια μπορεί ο καθένας μας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 25/10/2020}