Ποδοσφαιρική ομάδα στον Έβρο τυπώνει στολή με τα χρώματα του Ουράνιου Τόξου! Και της Παλαιστίνης!

Μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη έρχεται από τον βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα από την ποδοσφαιρική ομάδα Δόξα Ορεστιάδας, που κυκλοφόρησε τις νέες της στολές.

Για την περίοδο 2021/22 η φανέλα της ομάδας είναι βαμμένη σε δύο «χρώματα» ή καλύτερα κυκλοφορεί σε δύο πολύ ιδιαίτερα μοτίβα με άκρως ενθαρρυντικά μηνύματα. Η λευκή στολή είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα της Παλαιστίνης και η μαύρη φέρει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, δηλαδή την γνωστή rainbow flag, που χρησιμοποιείται από το παγκόσμιο ακτιβιστικό κίνημα κατά των διακρίσεων και ειδικότερα ως προς τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Στην σχετική ανακοίνωση, η ομάδα γράφει: «Οι φανέλες της Δόξας Ορεστιάδας 2021/2022 είναι έτοιμες και παρουσιάζονται:

Η πρώτη εμπνευσμένη από τα χρώματα της Παλαιστίνης, όχι μόνο για να υπενθυμίζει το ιστορικό γεγονός, αλλά κυρίως για να εκφράσει την αλληλεγγύη υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης ενός λαού.

Η δεύτερη με τα χρώματα της rainbow flag, ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και ρατσισμού, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, τις ανοιχτές κοινωνίες, την ελευθερία της έκφρασης και της αυτοδιάθεσης του σώματός μας.

Ακριβώς επειδή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό υπάρχει κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο, από μια νίκη ή μια ήττα, επιλέγουμε να ταξιδέψουμε το μήνυμά μας μέχρι το πιο απομακρυσμένο γήπεδο του βορείου Έβρου!

Σας περιμένουμε σε κάθε επόμενο παιχνίδι για να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια!

It’s not all about football»

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 21/11/2021}