Ξεγέννησε γυναίκα από τη Συρία Κομοτηναίος αστυνομικός

                                                                 Πρόκειται για τον Γιώργο Μυστρίδη

«Ήρωας» για δεύτερη φορά στην μέχρι τώρα πορεία του στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε ο Κομοτηναίος Γιώργος Μυστρίδης, που τυγχάνει ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων ομάδων και του Πανθρακικού, αλλά έχει ασκήσει και χρέη προπονητή στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.

Πριν μερικά χρόνια ο Μυστρίδης είχε έρθει στην Αθήνα αντιμέτωπος με επικίνδυνους κακοποιούς και κατάφερε με κίνδυνο της ζωής του να τους συλλάβει μετά την διάπραξη ένοπλης ληστείας και ενώ ο ίδιος δέχθηκε τις σφαίρες τους. Εξαιτιας μάλιστα εκείνης της ενέργειάς του, είχε βραβευθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από τον τότε υπουργό Δημόσιας Ταξης και νυν Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Τώρα ο Μυστρίδης έγινε ήρωας για δεύτερη φορά. Και κυριολεκτούμε σε αυτό. Αυτήν την περίοδο βρίσκεται για ένα τρίμηνο στην Χίο, υπηρετώντας στο νησί εκτάκτως με απόσπαση εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματος που έχει οδηγήσει την ΕΛ.ΑΣ. στην ανάγκη να αυξήσει τους άνδρες της σε όλο το Βορειανατολικό Αιγαίο.

Εκεί γνώρισε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις παρά μόνο από τις… ταινίες, αναγκάστηκε ελλείψει γιατρού εκείνη τη στιγμή να ξεγεννήσει με επιτυχία μια γυναίκα πρόσφυγα από τη Συρία.

«Ειναι αναμφισβήτητα μια απο της δυνατές και όμορφες στιγμες της υπηρεσίας να φέρνεις με την βοήθεια των συναδέλφων σε αυτόν τον κόσμο αυτό το υγιέστατο κοριτσάκι συριακής κατατωγής. Να σε κοιτάει η συζυγις και να σου λέει κάε κάτι, αλλά κάτι για το οποίο εσύ δεν έχεις εκπαιδευτεί αλλά έχεις δει μόνο σε ταινία», λέει ο Γιώργος Μυστρίδης.

«Η γυναίκα κυριολεκτικά ξεγεννήσε στα χέρια μου», αποκαλύπτει στο ThrakiSportS ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού. Η περιγραφή του συγκλονίζει:

«Μόλις την βάλαμε στο φορείο, περιμέναμε το ασθενοφόρο αλλά πέρασαν 20 λεπτά και φώναζε. Βάζω γάντια και βλέπω η κοιλιά χάνεται… Της βγάζω κατευθείαν το κολάν και βλέπω το παιδί να βγαίνει! Εκεί λειτουργείς μόνο με το ένστικτο. Το βγάζω και το βάζω πλάγια, το σηκώνω, το σκουπιζω όσο μπορώ… Και μόλις άρχισε και έκλαιγε, το έβαλα μέσα σε ένα μπουφάν».

Ωστόσο η περιπέτεια του δεν σταμάτησε εκεί. «Ευτυχώς ήρθε μια και μου ζήτησε ψαλίδι. Δεν είχαμε. Αλλά θυμήθηκα ότι έχω τον σουγιά που έχει ψαλίδι. Το φέρνω και μου λέει… κόψε. Τι να σας πω; Ένιωθα σαν να κόβω καλώδιο με βόμβα…», συνεχίζει γλαφυρά την περιγραφή ο Γιώργος Μυστρίδης, που έρχεται για δεύτερη φορά στον αφρό της επικαιρότητας για ενέργεια που κάνει με αυταπάρνηση την ώρα του αστυνομικού καθήκοντος.

Ο Γιώργος Μυστρίδης πέρα από τη φανέλα του Πανθρακικού έχει φορέσει και αυτές της Ελπίδας Σαπών, του ΠΑΟΚ Κοσμίου, της Δοξας Προσκυνητών ενώ έχει περάσει και από τον Έβρο Σουφλίου αλλά και από την ομάδα της Αργυρούπολης τα χρόνια που υπηρετούσε ως ειδικός φρουρός στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια έκανε και το άλμα στην προπονητική και κάθισε στους πάγκους της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρλων αλλά και του Ορφέα Ξυλαγανής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, από ThrakiSports, 24/2/2020}