Κτηματολόγιο: Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε έξι νέες περιοχές

Μέσα στον χρόνο ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε έξι νέες περιοχές για το Κτηματολόγιο, ενώ πρέπει να επανελεγχθούν πάνω από 11 εκατομμύρια δικαιώματα σε 36 περιφερειακές ενότητες στι οποίες μέσα είναι και ο Έβρος.

Η αρχή γίνεται από τον ερχόμενο μήνα όπου ξεκινά η συλλογή δηλώσεων στο Ρέθυμνο. Επί της ουσίας ο Μάρτιος σηματοδοτεί τη συλλογή δηλώσεων για το υπόλοιπο (και τελευταίο) 7% της χώρας.

Στη συνέχεια, τον Μάιο, αρχίζει η συλλογή δηλώσεων στις Κυκλάδες, ενώ τον Αύγουστο παίρνουν σειρά Χανιά και Ηράκλειο (ένα τμήμα του) με τον κύκλο να κλείνει τον Δεκέμβριο όπου ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε Θεσπρωτία και Κέρκυρα.

Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν πως το πάγωμα των προστίμων τούς δίνει ένα «σκόντο» έως τον ερχόμενο Μάιο (άτυπη παράταση) προκειμένου να δηλώσουν ψηφιακά στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους.

Σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα, υπενθυμίζεται πως θα είναι κλιμακωτά, και θα υπολογίζονται με βάση την αξία του κάθε ακινήτου και τον χρόνο καθυστέρησης. Θα πρέπει, ωστόσο, να διευκρινιστεί ότι η βάση υπολογισμού αντιστοιχεί σε ποσό που δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 300 ευρώ και ανώτερο των 2.000 ευρώ.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 10/2/2021}