Η ανάδειξη του σύγχρονου πολιτισμού της ΠΑΜΘ στο επίκεντρο πολύωρης σύσκεψης του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού

Η συνεργασία και η υλοποίηση στοχευμένων έργων, δράσεων και παρεμβάσεων πάνω στον σύγχρονο πολιτισμό και η ανάδειξη των σύγχρονων κτιρίων πολιτισμού  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποίησαν στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Πέραν των έργων προστασίας και ανάδειξης των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της Περιφέρειας, τα οποία υλοποιούνται ήδη με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας στο πλαίσιο της ΟΧΕ Πολιτισμού, η σύσκεψη επικεντρώθηκε σε επιπλέον συγκεκριμένες δράσεις και έργα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για την ανάδειξη του σύγχρονου πολιτισμού και ήταν ιδιαίτερα παραγωγική. Η χρηματοδότηση σύμφωνα με τον Υφυπουργό έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης που στοχεύει στην ενίσχυση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων του πολιτιστικού κλάδου τόσο στην Περιφέρεια ΑΜΘ, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Συζητήθηκε επίσης η ανάδειξη και η αξιοποίηση κτιρίων πολιτισμού, όπως του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής και του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» στην Ξάνθη, με στόχο αυτά να αποτελέσουν ταυτόχρονα εργαλεία ανάπτυξης και σημεία αναφοράς για την πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της περιοχής. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, από την πλευρά της ΠΑΜΘ, ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Παύλος Δαμιανίδης, η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη, υπεύθυνη του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής και των δράσεων πολιτισμού κυρία Ζωή Κοσμίδου, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων κυρία Κατερίνα Φωτιάδου και ο διευθυντής του γραφείου Περιφερειάρχη κ. Αντώνης Πασχάλης, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου οι σύμβουλοι του Υφυπουργού κυρία Κατερίνα Τσέλου και κ. Γιώργος Φούτας.

Νωρίτερα, ο κ. Μέτιος συνόδευσε και ξενάγησε τον κ. Γιατρομανωλάκη στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 28/2/2022}