“Κατέρρευσαν” τα δίκτυα της Cosmote σε όλη την ΑΜΘ – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Εκτός λειτουργίας άρχισαν να βγαίνουν μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου τα δίκτυα του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της χώρας.

Όπως προκύπτει από τις αναφορές των καταναλωτών, αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως οι Σέρρες, η Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος και η Καβάλα. 

Παράλληλα αναφέρθηκαν και προβλήματα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, να σημειωθεί όμως πως μπορούν να επικοινωνήσουν με τον τριψήφιο αριθμό 112, που λειτουργεί ανεξαιρέτων κινητής σύνδεσης.

Μάλιστα το πρόβλημα επεκτείνεται και στα τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής που μεταδίδουν μέσω οπτικής ίνας το σήμα στην digea.

H ανακοίνωση της COSMOTE

“Η COSMOTE ενημερώνει ότι λόγω του ότι κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού σε διαφορετικά σημεία, επηρεάζονται οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές των Νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο. Οι τεχνικοί της εταιρείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε την κατανόηση των πελατών μας για την αναστάτωση.”

Για το ζήτημα η ΠΥΑ ανακοινώνει:

Ανακοίνωση σχετικά με βλάβη στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας των Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων του Π.Σ. 199, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ανακοινώνουμε ότι, λόγω βλάβης στο δίκτυο τηλεφωνίας 199, στα Περιφερειακά Κέντρα Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, οι πολίτες θα πρέπει να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112. Σε περίπτωση αποκατάστασης της βλάβης, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Πηγή https://www.e-evros.gr/ 18/2/2024