ΔΠΘ: Διάλεξη με θέμα τα Ποντιακά από Καθηγήτρια του Cambridge

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί μια πολύ σημαντική διαδικτυακή διάλεξη της Αν. Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Cambridge, κ. Ιωάννας Σιταρίδου, με θέμα τα Ποντιακά.

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διάλεξη της Αν. Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Cambridge, κ. Ιωάννας Σιταρίδου, με θέμα: “Τα ποντιακά ως μητρική, διασπορική, επαπειλούμενη και γλώσσα πολιτιστικής κληρονομιάς”. Η διάλεξη εντάσσεται στις δράσεις που σχεδιάζονται από τα Εργαστήρια Μελέτης, Καταγραφής και Διάσωσης της Ποντιακής Διαλέκτου και Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας του Τ.Γ.Φ.Π.Π.Χ. του Δ.Π.Θ.

Διοργανωτές της διάλεξης είναι: H Καθηγήτρια Μαρία Δημάση (mdimasi@bscc.duth.gr) και ο Αν. Καθηγητής Ηλίας Κ. Πετρόπουλος (ipetropo@bscc.duth.gr) .

Χορηγός είναι: Tο Δ.Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ψυχοπαιδαγωγικές, διδακτικές και διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες».

Τη διάλεξη μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι/ες (προπτυχιακοί/ές, μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες και υποψήφιοι/ες διδάκτορες του Τ.Γ.Φ.Π.Π.Χ., μέλη Δ.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Ε.Π. και διοικητικοί υπάλληλοι του Τ.Γ.Φ.Π.Π.Χ. και γενικότερα του Δ.Π.Θ., καθώς και πολίτες), οι οποίοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους στα E-mails: mdimasi@bscc.duth.gr ή ipetropo@bscc.duth.gr μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Η διαδικτυακή διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα zoom μέσω του συνδέσμου που ακολουθεί. Όσοι/ες θα συνδεθούν θα χρησιμοποιήσουν τα ονοματεπώνυμά τους και μόνο κατά την εγγραφή. https://zoom.us/j/94806596214pwd=N3UvKzdFTkZwbmM1S29Ha2ozTldFZz09 

Η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί 30΄πριν τη διάλεξη και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 12.00.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, του Διονύση Βοργιά, 18/2/2021}