Γιατί φέτος μας “έφαγαν” τα κουνούπια; – Τι γίνεται με τους αεροψεκασμούς

Το πρόβλημα των κουνουπιών φέτος είναι κάπως μεγαλύτερο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, γεγονός που παρατηρεί και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης καθώς όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο Χρόνος 87,5fm «ο χειμώνας ήταν πολύ ελαφρύς, η άνοιξη ήταν πολύ βροχερή, ήταν ο κορωνοϊός που για τρεις μήνες δεν κυκλοφορούσε τίποτα».

Το πρόγραμμα καταπολέμησης ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, ωστόσο χωρίς ακόμα να έχει δοθεί άδεια αεροψεκασμών, γεγονός που ο κος Βενετίδης σχολιάζει λέγοντας ότι «ίσως είναι μια στενοκεφαλιά των Αθηνών αυτή η καθυστέρηση».

Από την άλλη πλευρά δήλωσε ότι φέτος θα είναι σε θέση να εντοπίσει πολύ πιο έγκαιρα τυχόν εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Από βδομάδα θα τοποθετήσουμε σε όλη την Περιφέρεια 40 κλουβιά (2μx2μ) στα οποία θα βάλουμε μέσα πουλερικά, τα οποία έχουν την ιδιότητα να εμφανίζουν τον ιό του Δυτικού Νείλου νωρίτερα από τον άνθρωπο. Θα ελέγχουμε το αίμα των πουλερικών και έτσι θα ξέρουμε αν και που υπάρχει εμφάνιση κρούσματος».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 29/6/2020}