Άνοιξε η πλατφόρμα για τα μειωμένα ενοίκια

Άνοιξε η πλατφόρμα, όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δηλώνουν τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν τον Ιανουάριο, προκειμένου -έως τις αρχές Μαρτίου- να αποζημιωθούν.

Οι εκπτώσεις στα μισθώματα Ιανουαρίου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, είτε 100% απαλλαγή για το λιανεμπόριο και τις κλειστές επιχειρήσεις, είτε μείωση κατά 40% για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αναστολή. Δηλαδή, αποζημίωση 80% για φυσικά πρόσωπα και 60% για νομικά πρόσωπα.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες, για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου και εντός του μηνός ξεκινά η καταβολή της αποζημίωσης για τα κουρεμένα ενοίκια Δεκεμβρίου.

Η πλήρης απαλλαγή ενοικίου για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή θα ισχύσει επίσης Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Για τα μειωμένα ενοίκια Νοεμβρίου, οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ήδη εισπράξει το 50% της απώλειας ενώ περίπου 25.000 δικαιούχοι που είχαν λάθη ή δεν είχαν δηλώσει ΙΒΑΝ, κλήθηκαν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, ώστε να εισπράξουν και αυτοί την αποζημίωση.

Μέχρι σήμερα έχουν συμψηφιστεί φορολογικές οφειλές ύψους 43 εκατ. ευρώ σε περίπου 228.000 περιπτώσεις, ενώ έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις 19,3 εκατ. ευρώ για τις μειώσεις ενοικίων μηνός Νοεμβρίου.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 14/2/2021}